Tjänster

Tjänster

Välkommen till Hallands Massage!

 

Som din personliga terapeut kan jag erbjuda skräddarsydda behandlingar som ger dig individuell omsorg och avkoppling.

 

Du får kontinuitet och flexibilitet med samma höga standard vid varje besök.

Upplev en unik atmosfär och bygg starka personliga relationer för ditt välbefinnande.

 

Välkommen till en minnesvärd och positiv upplevelse hos mig.

Sussie

Lite mer info om varje tjänst vi erbjuder

Homeopati

Fördelar med homeopati:

Naturliga och skonsamma metoder:

Homeopati använder generella naturliga ämnen i utspädda doser. Detta gör att behandlingsmetoden ofta anses vara säker och skonsam, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för personer som är känsliga för starka mediciner eller som vill undvika potentiella skadliga biverkningar.

 

Helhetlig syn på hälsa:

Homeopati betraktar människokroppen som en helhet och skokropp på att behandla både fysiska och mentala symtom. Detta holistiska tillvägagångssätt kan bidra till att hantera underliggande orsaker till sjukdom och främja balans i kroppen.

 

Individanpassad behandling:

Homeopater utför en noggrann bedömning av varje patients symtom, sjukdomshistoria och personliga egenskaper. Behandlingen är individuellt anpassad, vilket innebär att två personer med samma sjukdom kan få olika homeopatiska medel baserat på deras unika behov.

 

Komplementär behandlingsmetod:

Homeopati kan användas tillsammans som en komplementär behandling med konventionell medicin. Det kan hjälpa till att lindra symtom, förbättra immunförsvaret och stödja patientens välbefinnande under sjukdomsförloppet.

 

När det kan vara läge att söka sig till en auktoriserad homeopat:

 

Kroniska sjukdomar:

Om du lider av en långvarig eller återkommande sjukdom och inte har funnit lindring med konventionell medicin kan homeopati vara värt att överväga.

 

Sjukdomar med okänd orsak:

Homeopati kan vara ett alternativ när traditionell medicin inte kan fastställa en tydlig diagnos eller när sjukdomen har en okänd orsak.

 

Biverkningar av konventionell medicin:

Om du upplever oacceptabla biverkningar av traditionella mediciner kan homeopati vara ett mindre invasivt alternativ.

 

Stress och emotionell obalans:

Homeopati kan vara användbart för att hantera stressrelaterade tillstånd, ångest och emotionell obalans, då det tar hänsyn till mentala och känslomässiga aspekter av hälsa.

 

Sökande efter en holistisk behandlingsmetod:

Om du vill ha en behandlingsmetod som tar hänsyn till hela din person, inklusive din livsstil och emotionella tillstånd, kan homeopati vara ett passande alternativ.

Massage

Massagebehandling, har många fördelar för kroppen och sinnet.

Här är några av de vanligaste fördelarna med mjuk massagebehandling:

Stressreducing:

Massage frigör hormonet oxytocin, som hjälper till att minska stressnivåerna. Det kan också sänka nivåerna av stresshormonet kortisol i kroppen, vilket kan bidra till att lindra känslor av ångest och spänning.

 

Muskelavslappning:

Genom att använda långsamma, mjuka rörelser löser mjuk massage upp spänningar och knutar i musklerna. Detta kan minska muskelstelhet och förbättra rörligheten.

 

Förbättrad blodcirkulation:

Massagebehandling kan förbättra blodcirkulationen i kroppen, vilket ger syre och näringsämnen till musklerna och organen samtidigt som det hjälper till att transportera bort avfallsprodukter från vävnaderna.

 

Lindring av smärta:

Massage kan minska smärta genom att stimulera frisättningen av endorfiner, kroppens naturliga smärtlindrare. Dessutom kan det minska trycket på nervändar och minska smärtupplevelsen.

 

Förbättrad sömnkvalitet:

Eftersom massage kan minska stress och främja avslappning kan det även hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten hos vissa människor.

 

Ökad mental klarhet och fokus:

Massagebehandling kan hjälpa till att lugna sinnet, minska mental spänning och öka fokus och koncentration.

 

Stärkt immunförsvar:

Vissa studier har visat att massage kan ha en positiv inverkan på immunsystemet genom att öka produktionen av vita blodkroppar och förbättra immunsystemets förmåga att bekämpa sjukdomar.

 

Ökad kroppsmedvetenhet:

Genom att vara medveten om beröring och känna kroppen bättre under massage kan klienten få ökad medvetenhet om kroppens behov och varningssignaler.

 

Främjande av avslappning och välbefinnande:

En av de mest påtagliga fördelarna med massage är den djupa avslappningen och den allmänna känslan av välbefinnande som det kan ge.

Kurser

När du går vår helgkurs och lär dig lite basic om massage får du:

 

Stressreducering för dig själv:

Här har du möjlighet unna dig själv en helg med miljö  av lugn och avkoppling som ger dig positiva effekter på ditt egna välbefinnande och livskvalitet.

 

Omedelbar hjälp till nära och kära:

De grundläggande massageteknikerna som lärs ut i helgkursen kan användas för att erbjuda hjälp och lindring till familjemedlemmar, släktingar och vänner. Människor upplever ofta muskelsmärta eller spänningar, och genom att du har möjlighet att kunna erbjuda en enkel massage kan du vara till stor hjälp för dem.

 

Ökad medvetenhet om kroppens behov:

Genom att lära dig grundläggande massage har du möjlighet att bli mer medveten om kroppens behov och signaler. Du kan lära dig att identifiera spänningar och obehag och försöka lindra dem genom massagen.

 

Meditation

Meditation har många fördelar för sinnet, kroppen och det allmänna välbefinnandet. Här är några av fördelarna med vanlig meditation:

 

Få verktyg att hantera stress:

Genom att lugna sinnet och främja avslappning hjälper det till att minska produktionen av stresshormoner som kortisol.

 

Förbättrad fokus och koncentration:

Regelbunden meditationsövning förbättrar uppmärksamhet och koncentration, vilket gör att du kan hålla dig mer fokuserad på uppgifter och förbättra din produktiviteten.

 

Emotionellt välbefinnande:

Meditation kan främja en positiv syn på livet och hjälpa till att hantera känslor. Det har kopplats till minskade symtom på ångest och depression och kan främja känslor av lycka och belåtenhet.

 

Förbättrad självmedvetenhet:

Meditation uppmuntrar självreflektion och introspektion, vilket leder till en djupare förståelse av sig själv och sina tankemönster.

 

Bättre sömn:

Att öva meditation kan förbättra sömnkvaliteten och hjälpa till att bekämpa sömnlöshet genom att slappna av i kroppen och lugna sinnet innan läggdags.

 

Healing 

Healing är känd som alternativ eller komplementär terapi och är en behandlingsmetod som syftar till att främja läkning, balans och välbefinnande i kroppen och sinnet. 

 

Stresstålig:

Healing kan hjälpa till att minska stress och ångestnivåer. Genom att främja avslappning och lugn kan healing hjälpa kroppen att frigöra endorfiner, vilket i sin tur minskar stresshormoner och främjar en känsla av välbefinnande.

 

Smärtlindring:

Healing har rapporterats hjälpa till att lindra smärta och obehag i kroppen. Genom att balansera energiflödet och stimulera kroppens självläkningsförmåga kan healing minska smärta och öka vävnadsregenerering.

 

Förbättrad sömnkvalitet:

Många som har genomgått healing-sessioner rapporterar om förbättrad sömnkvalitet. Healing kan hjälpa till att lugna sinnet, främja avslappning och minska oro, vilket kan leda till bättre sömn.

 

Ökad energi och vitalitet:

Healing syftar till att balansera energiflödet i kroppen. Genom att ta bort blockeringar och obalanser kan healing öka energinivåerna och ge en känsla av vitalitet och livskraft.

 

Förbättrad mentalt välbefinnande:

Healing kan ha positiva effekter på den psykiska hälsan. Många personer som genomgått healing-sessioner rapporterar om en ökad känsla av inre lugn, klarhet och balans.

 

Kompletterar annan medicinsk behandling:

Healing används ofta som en komplementär behandling tillsammans med traditionell medicin. Det kan stärka och stödja den medicinska behandlingen och bidra till en holistisk och omfattande vårdplan.